banner wandelen in de bergen

Van het heuvelachtige Zuid-Limburg tot de prachtige omgeving van de Veluwe en het noorden, in Nederland kun je naar hartenlust wandelen. Wil je echter eens ergens anders gaan wandelen, denk dan eens aan het mooie berglandschap van Oostenrijk. Dankzij fascinerende landschappen en prachtige wandelpaden van verschillende niveaus, is het de perfecte wandelbestemming.

Wandelen in de bergen is natuurlijk wel wat anders dan wandelen in Nederland, dus een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk. Hieronder geven we je een aantal handige tips

  • Waar je ook in de bergen gaat wandelen, reken maar dat je veel bergop en bergaf gaat. Dit vergt meer van je lichaam dan je misschien gewend bent, dus bouw het wandelen rustig op en kies een wandeling die bij jouw conditie past.
  • Heel belangrijk: zorg voor een goede voorbereiding! Plan je wandeltocht zorgvuldig en weet in welk gebied je gaat wandelen. Neem een kaart van de omgeving mee en laat je vooraf goed informeren of routes, paden en hutten open zijn. Laat ook altijd iemand van het hotel of een achterblijver weten wat je gaat doen en hoe laat je ongeveer terug bent.
  • Iets waar je helaas niks aan kunt veranderen, maar wat wel bepalend voor je dag kan zijn: het weer. Het weer in de bergen kan extreem zijn en bovendien heel snel omslaan. Houd het weer dus goed in de gaten, wees op alles voorbereid en check vlak voor vertrek, én tijdens het wandelen regelmatig de weersvoorspelling.
  • Onmisbaar tijdens het wandelen in de bergen: het juiste materiaal!
    Ga je in de bergen wandelen, dan is een goede voorbereiding letterlijk ‘het halve werk’. De andere helft is namelijk het juiste materiaal. Bij het kiezen hiervan hangt alles af van het weer, de lengte en het niveau van de wandeling. Ga je in het hooggebergte wandelen of blijf je wat lager bij de grond? Neem je veel spullen mee of alleen het hoognodige? Allemaal factoren die bepalend zijn voor je materiaal. Wat je in ieder geval niet mag vergeten, is voldoende eten en drinken, een kaart van de omgeving en eventueel een kompas, extra (regen-)kleding en een EHBO setje.
deuter rugzak

Lowa wandelschoenen

Wil je comfortabel wandelen, dan kun je niet zonder een paar goede wandelschoenen. Welke schoenen je nodig hebt, hangt helemaal af van waar je gaat wandelen. Ga je op goed toegankelijke paden wandelen, dan kun je prima uit de voeten met een flexibele, lage wandelschoen. Zoek je het hogerop, dan heb je meer grip nodig en kom je uit bij een hoge trekkingschoen met voldoende profiel. Het Duitse merk LOWA heeft voor elk type wandeling de perfecte schoen.

De X-Socks Outdoor is de perfecte aanvulling op je wandelschoenen. Met deze sokken ben je verzekerd van maximaal comfort en een minimale kans op blaren. De sokken bieden optimale bescherming en houden je voeten droog.