banner wandelen in de bergen

De zon schijnt volop en de temperatuur is heerlijk aangenaam, tijd om naar buiten te gaan! Je kunt natuurlijk lekker luieren in je tuin of het park in met een goed boek, maar wat is er nou heerlijker dan in de zomer buiten actief bezig te zijn? De mogelijkheden zijn eindeloos: wandelen, fietsen, hardlopen, maar ook trailrunning, inline-skaten en zwemmen. In onderstaand artikel geven we je tips en helpen we je op weg.

Workout in de zon
Wist je dat inline-skaten dé perfecte workout voor in de zomer is? Skaten is namelijk een aërobe training. Dat wil zeggen dat het een langdurige activiteit is waarbij de ademhaling en hartslag verhoogd zijn. Hierdoor worden je longen aan het werk gezet, wat er weer voor zorgt dat het lichaam meer zuurstof verbruikt. Deze vorm van trainen versterkt de algehele conditie én het cardiovasculaire systeem (= hart en longen).

Daarnaast is inline-skaten een goed alternatief voor hardlopen. De vloeiende en glijdende beweging die je tijdens het skaten maakt heeft namelijk een minimale impact op je gewrichten en je bouwt ook nog eens snel spiermassa op. Wat wil je nog meer?

Wil je deze zomer beginnen met skaten?
Dan zijn de skates uit de Rollerblade® X-Fit collectie perfect voor jou! Ga voor vier wielen van 80 millimeter als je een beginner bent, of voor drie wielen van 110 millimeter als je al langer op de skates staat. Het speciale ABT remsysteem dat op sommige skates zit, geeft je wat meer ondersteuning en zelfvertrouwen voor als je nog een tikkeltje onzeker op je skates staat.

Trailrunning: goed voor lichaam én geest
Er is niks beters én leukers dan in de zomer buiten je weg te zoeken door de natuur. Hardlopen over onverharde paden, flink klimmen over heuvels, genieten van het welverdiende uitzicht, de zon op je gezicht en met iedere ademhaling een flinke teug frisse buitenlucht, heerlijk! Ondanks dat je bij trailrunning iets meer moet opletten dan bij hardlopen op asfalt, heeft deze actieve sport verschillende fysieke en mentale voordelen. Ga je trailrunnen, dan zorgt het constant ontwijken van de obstakels op ruige terreinen voor een verbetering van je techniek en je conditie. Daarnaast heeft de omgeving vaak een rustgevend effect: je focust je op je ademhaling en je ontspant. Sommige trailrunners hebben het zelfs over een mediterend effect. Rennen in het algemeen kan je gedachten tot rust laten komen, doordat je alleen gefocust bent op het in- en uitademen en de stappen die je zet. En nog een extra voordeel: je krijgt een lekker kleurtje door al die uren die je buiten doorbrengt!