rianna

Rianne Bronsveld


Rianne Bronsveld (32) is voedingscoach en runt Belles in Balans. Haar passie is gezond en lekker eten. Rianne coacht mensen op het bereiken van een gezonde levensstijl door bewuste voeding en een positieve mindset. Voor deze winter editie van ‘ik ga en neem mee’ heeft Rianne een winterse soep voor ons klaar gemaakt.

rianna
stamppot

Een overhéérlijke winterse Minestronesoep


Heerlijk opwarmen met een goed gevulde Italiaanse soep als het buiten guur en koud is. Het recept voor deze smakelijk, gezonde en voedzame soep is heel eenvoudig en je hebt hem zo op tafel!

  • 1,25 liter water
  • een ui, gesnipperd
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 grote winterwortel / 300 gram wortels
  • 100 gram volkoren fusilli
  • 220 gram kikkererwten (blik/potje)
  • Peper en zout
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • Olijfolie
  • 200 gram chipolata worstjes
  • Optioneel: parmezaanse kaas

Snijd de knoflook fijn en de ui in stukjes. Was de wortel en de bleekselderij en snijd deze in plakjes. Neem een grote soeppan, doe daar een flinke eetlepel olijfolie in en fruit daarin de ui en knoflook op laag vuur. Voeg hieraan een goede eetlepel Italiaanse kruiden toe. Voeg daarna de wortel en de bleekselderij toe en laat deze op laag vuur even meefruiten. Open alvast de blikken met tomatenblokjes en doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken. Schenk het water samen met de bouillonblokjes in de soeppan en zet het vuur iets hoger. Giet de tomatenblokjes in de pan en roer goed door. Snijd de chipolata worstjes met een scherp mes in stukjes van 1 cm. Wanneer de soep tegen de kook aan is voeg je deze toe. Laat de worstjes even mee gaar koken en voeg daarna de kikkererwten en pasta toe. Kook de pasta in 15 minuten gaar. Als de wortel en selderij nog een beetje “bite” hebben is de soep klaar. Serveer in mooie hoge kommen met wat geroosterd oerbrood en rasp er als finishing touch wat parmezaanse kaas overheen.