skistokken

De wereldberoemde skistokken van Leki

Karl Lenhart startte zijn bedrijf in 1948. Als fervent skiër was hij zeer ontevreden over de kwaliteit en functionaliteit van de skistokken destijds. Hij begon met het ontwikkelen van handvatten en tellers voor skistokken. Deze aanpassingen vielen zeer in de smaak bij zijn vrienden en bekenden, zo erg zelfs dat er een grote vraag voor deze stokken kwam. De eerste LEKI skistokken kwamen dan ook in 1970 op de markt. De naam refereert aan Lenhart als eigenaar en Kirchheim, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Tot op de dag van vandaag heeft LEKI wereldwijde bekendheid met een zorgvuldig opgebouwde reputatie op het gebied van trekking, Nordic Walking én skistokken.

Het jaar 1998 markeert de lancering van een technologische revolutie. Klaus Lenhart, die het bedrijf van zijn vader overnam was, zoals altijd, druk bezig met denken, herzien, overwegen en perfectioneren. Klaus werd gedreven door de wens om ski technologie naar een nieuw niveau te tillen, om de samensmelting tussen skiër en piste te intensiveren en zo tot een nieuwe standaard voor skiplezier gecombineerd met veiligheid te komen. Het resultaat van al dit ‘denken’? Een mijlpaal in de geschiedenis van LEKI genaamd Trigger! Deze grensverleggende technologie kreeg meteen de volle aandacht van de pers. Experts spraken van een unieke innovatie. En inderdaad, met het smart grip strap systeem kreeg de skiwereld een uniek en briljant feature onder ogen. De lus kan simpelweg in en uit het handvat geklikt worden en schiet automatisch los tijdens een valpartij. Andere features van de Trigger zijn de eenvoudige handeling, het optimale comfort en last but not least; een fenomenale krachtoverdracht op de piste.

De Trigger S, die in maart 2007 gelanceerd werd, was zelfs nóg beter dan zijn voorganger. Het doel was om een skistok met safety grip te ontwikkelen, en daar is LEKI in geslaagd! Met Trigger S bezit je over de beste uitrusting om de piste te bedwingen.

leki.nl
wintersport

Wintersport dichter bij huis

Het Zwarte Woud als verrassende bestemming
Wil jij graag met je gezin op wintersport, maar heb je geen zin om ver te rijden of om veel geld uit te geven? De Feldberg in het Zwarte Woud (Hoch-Schwarzwald), Duitsland is een aantrekkelijk gebied, relatief goedkoop en ligt op een bescheiden afstand van Nederland. Vanuit Utrecht is het zo’n 7 uur rijden naar Hoch-Schwarzwald. De hoogste top van de Feldberg ligt op 1493 meter met in totaal 63 km aan ski pistes. 38 skiliften brengen je naar de blauwe, rode en een aantal zwarte skipistes. De voordelen van dit skigebied zijn het goede eten op de pistes, de grote variatie aan skipistes en het is buitengewoon makkelijk bereikbaar. Bovendien staat de Feldberg bekend om haar kindvriendelijkheid. Ski- en snowboardlessen worden onder andere gegeven door skischool Thoma, die bekend staat als een goede en professionele skischool met een groot aantal Nederlandse skileraren. Verder kun je in Hoch-Schwarzwald nog meer activiteiten ondernemen, zoals langlaufen, rodelen en sneeuwschoenwandelen.

Mocht je een dagje totaal iets anders willen doen dan ligt er in Schwarzwald een zwembad ‘Badeparadies’. Dit is een uitgebreid zwembad voor kinderen met meer dan 25 attracties, een wellness gedeelte, en een relaxed 16+ zwembad met een cocktailbar in het water en meer dan 300 palmbomen.

Een gezellig weekje weg voor een lage prijs en een korte reistijd? Dan is de Feldberg in Hoch-Schwarzwald een leuke plaats voor een avontuurlijke ski/snowboard ervaring voor de gemiddelde wintersporter.

Kijk voor meer informatie op:
www.hochschwarzwald.de
www.badeparadies-schwarzwald.de

wintersport

Het 3-lagensysteem

Bij het kiezen van kleding speelt de buitentemperatuur een belangrijke rol. In de winter zijn er vaak natte en koude weersomstandigheden. Vooral tijdens inspanningen zoals wandelen, skiën en snowboarden, kan de lichaamstemperatuur flink schommelen. Het kleden in lagen biedt dan de ideale uitkomst. Zo werkt Ortovox met een doordacht 3-lagen principe. De basislaag zorgt ervoor dat je droog blijft en zorgt voor de eerste verwarming van het lichaam. De tweede laag, ook wel de isolerende laag genoemd, slaat de warmte op en zorgt voor de afvoer van transpiratie. De derde laag is een waterdichte laag en beschermt je tegen wind, regen en sneeuw.

wintersport

Geen koude en natte voeten meer!

Je bent op vakantie en wilt weer de bergen in om lekker te gaan skiën maar je skischoenen zijn nog altijd koud en nat van de dag ervoor. Vandaar dat je ook moeilijk in die skischoen komt. Dat hoeft niet meer! Therm-Ic heeft namelijk een shoe dryer ontwikkelt die de schoenen droogt en verwarmt. Dit hygiënische apparaat voorkomt bovendien de ontwikkeling van bacteriën en ziektekiemen, terwijl de optimale warmte in de schoenen blijft. In slechts enkele uren zijn skischoenen en wandelschoenen droog, verwarmd en klaar voor gebruik.

wintersport

Zorg voor een goede basis

Niets is fijner dan het hebben van een goede en stevige zool in je schoen tijdens het wandelen op een koude en onstabiele ondergrond. Sidas 3-Feet Winter insoles bieden deze uitkomst. Voeten kunnen verschillen in vorm, beweging en druk. Daarom heeft Sidas drie verschillende zolen (Low-Mid-High) ontworpen die passen bij ieder voet-type. De 3-Feet Winter zolen werken verwarmend, bieden een goede ondersteuning en zijn voorzien van een groter foam pad voor een betere demping. Verder zijn de zolen deels van aluminium, waardoor ze een goede isolatie bieden.

wintersport