Ga op microavontuur

Het dagelijks leven even achter je laten? Ga op microavontuur! Je kunt natuurlijk een grote wandeltocht of zelfs een meerdaagse excursie maken, maar je kunt ook dichter bij huis het avontuur opzoeken. Hoe? Door op microavontuur te gaan! Microavonturen zijn kleine, vaak spontane uitstapjes en de perfecte manier om het dagelijks leven even achter je te laten. Bij microavonturen draait het om gewoon doen, niet lang nadenken en toch even met wat anders bezig zijn. Er zijn geen spelregels of richtlijnen, de enige voorwaarde is #leavenotrace, waarbij je alles achterlaat zoals je het hebt aangetroffen. Hieronder geven we je een aantal tips voor je eigen microavontuur. Waar wacht je nog op?

Voor een microavontuur hoef je niet ver te reizen, je hebt geen dure uitrusting nodig en je hoeft je niet wekenlang in je bestemming te verdiepen. Je kunt ingesleten patronen en routines van het alledaagse leven doorbreken door er gewoon even op uit te gaan en je fantasie de vrije loop te laten.

Clean-up hike

Wil je het nuttige met het aangename combineren? Maak dan een clean-up hike! Of je nu wandelt op straat, door het bos, in de bergen, je hond uitlaat of buiten met de kinderen speelt, helaas vind je overal in de natuur zwerfafval. Tijd om er wat aan te doen!

Wat heb ik ervoor nodig?

Je hebt in ieder geval comfortabele schoenen en kleding nodig. Neem daarnaast ook handschoenen en een vuilniszak mee.

Hoeveel tijd moet ik ervoor inplannen

Dat kun je helemaal zelf bepalen! Als je je clean-up hike combineert met je normale wandeling, dan heb je er niet eens extra tijd voor nodig. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat extra tijd in te plannen, de natuur zal je dankbaar zijn.

Wist je dat....

…als je je clean-up hike combineert met joggen, dit ploggen wordt genoemd? Ploggen is een trendy sport uit Zweden, waarbij je tijdens het joggen afval verzamelt.

After-work avontuur

Hoe lekker is het om na een drukke werkdag even alles achter je te laten en tot rust te komen? Een after-work avontuur kan altijd en overal. Ben je met het openbaar vervoer? Stap dan een aantal haltes eerder of later uit en wandel naar huis. Carpool je met een collega? Vraag of hij/zij je wat verder van je huis afzet, zodat je het laatste stuk kunt wandelen.

Wat heb ik ervoor nodig?

Eigenlijk heb je alleen stevige, comfortabele en waterdichte schoenen nodig. Als het regenachtig weer is, dan is het geen overbodige luxe om regenkleding of een paraplu mee te nemen.

Hoeveel tijd moet ik ervoor inplannen

Dat bepaal je helemaal zelf! Bepaal vooraf hoeveel tijd je ervoor wilt nemen en welke route je wilt lopen. Dat is nou het leuke aan een micro-avontuur: je bepaalt helemaal zelf hoe, hoe lang, waar en wanneer!

TIP

Werk je tot laat of heb je na het werk weinig tijd? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een pre-work avontuur. Ideaal voor de vroege vogels onder ons. Net als het after-work avontuur kun je ook dit alleen doen of met collega’s die in de buurt wonen.

Bovenstaande avonturen zijn slechts een greep uit vele mogelijkheden. Kijk voor meer ideeën voor microavonturen op lowa.nl/tips/tips-voor-micro-avonturen.

TIP

Ben je op zoek naar de perfecte schoenen voor jouw microavontuur? Ga dan voor de INNOX PRO GTX MID (Ws) van LOWA! Deze multifunctionele allrounder is heerlijk comfortabel en lichtgewicht en perfect voor verschillende activiteiten, of je nu door de stad wandelt of daarbuiten. De flexibele en sportieve INNOX PRO GTX MID (Ws) is gemaakt van een robuuste kunststofmelange, die met elke beweging meebeweegt en voor maximaal draagcomfort zorgt. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij slecht weer en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en waterdichte GORE-TEX voering voor een optimaal klimaat in de schoenen.

Lowa Innox Pro GTX-lo
Lowa Innox Pro GTX-Mid WS
Terug Naar Boven