EN NU MOUNTAINBIKEN MAAR!

Mountainbiken is voor veel fietsliefhebbers aantrekkelijk vanwege het avontuurlijke en uitdagende karakter van de sport. Een mountainbike, ook wel MTB genoemd, is een fiets gemaakt om op onverharde wegen, smalle paden en offroad te rijden. Mountainbikes zijn comfortabel op moeilijk begaanbare, ruige en heuvelachtige terreinen zoals in het bos of op het strand. Dit komt o.a. doordat een mountainbike dikkere banden heeft die zorgen voor extra grip en comfort.

Routes

Omdat mountainbiken steeds populairder wordt hebben wij 2 spannende en leuke routes uitgekozen.

Amerongen

De route Amerongen ligt in het deel dat van oorsprong 2 landgoederen waren: het Amerongse bos en het Zuilensteinse bos. De 18 kilometer route loopt afwisselend over vlakke en heuvelachtige delen van de Utrechtse Heuvelrug. De route is een afwisselende route met veel singletracks, brede lange klimmen en leuke uitdagende afdalingen. Amerongen heeft voor de 2e keer op rij de MTB Trail Awards “De Gouden Schop” gewonnen. Deze publieksprijs wordt toegekend aan de MTB Trail met de meeste stemmen onder de mountainbike fanaten.

Tilburg

Ben jij een beginner en heb je nog niet zoveel ervaring met mountainbiken? Dan is de route Stadsbos 013 in Tilburg perfect voor jou! In dit bos is een mooie mountainbikeroute van 17 kilometer gerealiseerd waarop mountainbikers zich lekker kunnen uitleven. De route is erg afwisselend en bestaat uit singletracks, rechte paden maar ook uit heuveltjes en kombochten.

X-Socks MTB

Materiaal

De mountainbike is natuurlijk hét belangrijkste onderdeel. Maar wist je dat je daarnaast nog een aantal items uit je gear écht niet mag missen...Houdt bijvoorbeeld rekening met sokken die effectieve bescherming bieden aan je voeten, zoals de X-SOCKS® Mountainbiking Short. Deze sok is aangenaam om te dragen en controleert het voetklimaat perfect. Daarnaast biedt de Robur Padding ook nog bescherming tegen onder andere takken en verwondingen in het enkelgebied.

Daarnaast is een goede en stevige tas onmisbaar tijdens een fietstocht. Een solide pasvorm, een goede ventilatie van de rug en ontelbare opbergmogelijkheden, dat is de nieuwe Deuter Trans Alpine collectie. Het Airstripes rugsysteem biedt niet alleen uitstekende ventilatie, maar ook een compacte, stabiele pasvorm. Daarnaast is er een vak om een EHBO Kit mee te nemen en zitten in het midden twee clips waaraan je je helm kunt bevestigen.

Deuter Transalpine 30
Terug Naar Boven