Verken het mooie Lissabon te voet!

Wil je Lissabon optimaal beleven? Doe dit dan te voet. Door onderstaande stadswandeling te maken, zie je Lissabon en haar rijke cultuur op haar best. Zoals je wellicht weet, is Lissabon gebouwd op zeven heuvels, waardoor er in de stad veel hoogteverschil is. Een paar goede (wandel-)schoenen is dus echt onmisbaar!

Miradouro

Begin op treinstation Santa Apolónia

Begin je wandeling bij treinstation Santa Apolónia en loop langs het Fado Museum. Loop daarna naar boven, naar de Miradouro de Santa Luzia, en geniet van het prachtige uitzicht. Daarna loop je de Largo São Marthino af, waarbij je onder andere langs de Sé de Lisboa komt. Geniet van het mooie Praça de Comércio en maak een foto bij de Cais das Colunas. Loop dan langs de rivier naar Cais de Sodré. Heb je inmiddels trek gekregen? Ga dan naar de Mercado da Ribeiro, dé foodhallen van Lissabon.

Pastel de Belem

Bezoek Belém

Neem na de lunch de trein of tram naar de historische wijk Belém. Loop vanuit het station, langs de rivier, naar Padrão do Descobrimentos. Ga via de brug naar de overkant, om te relaxen onder een boom in het park. Heb je zin in iets lekkers? Loop dan zeker door naar Pastéis de Belém. Deze pasteleria staat bekend om zijn typisch Portugese gebakje en mag je dus zeker niet missen. Het gebouw bestaat uit allemaal verborgen ruimtes waar je kunt zitten. Neem twee pastéis en een espresso of een Galão, een combinatie van espresso en opgeschuimde melk en geniet!

Casa do Alentejo

Loop weer terug naar het station en ga terug naar Cais de Sodré. Van daaruit kun je met de metro naar Baixa Chiado. Neem daar de uitgang Largo do Chiado, loop de straat achter de uitgang naar onder en ga bij de splitsing naar links. Rechts zie je de Elvador de Santa Justa liggen en als je doorloopt, kom je op Praça Rossio. Deze kun je oversteken naar Praza de São Domingos waarna je links Casa do Alentejo vindt. Ga zeker naar binnen en laat je verrassen door het interieur!

Lowa Lisboa
Lissabon

Afsluiten met een hapje

Voor een perfecte afsluiting van de dag ga je via de Elvador de Santa Justa naar boven, naar de Tasca do Chico, voor heerlijke, kleine gerechten. In dit restaurant, dat vanaf 19.00 uur open is, wordt op maandag en woensdag vanaf 21.00 uur fado gezongen. Natuurlijk kun je ook zelf wat te eten kopen en bij de Miradour de São Pedro de Alcântara genieten van de mooie zonsondergang.

Wat neem je mee?

Omdat je verblijf meestal kort is tijdens een citytrip wil je niet teveel mee nemen, dit ook om de extra kosten te vermijden bij het inchecken. Wij hebben voor jou een inpaklijst samengesteld met de essentiele items die je zeker bij je moet hebben. Klik hier voor een paklijst.

Terug Naar Boven