skaten met rollerblade

Van skaten naar skiën

We horen het je denken: 'wat heeft skaten nou met skiën te maken?' We leggen het je uit! Vergeleken met hardlopen en wandelen is skaten een uitstekende manier om, met minimale impact op de knie, het gehele been sterker te maken, inclusief de heupen en de bilspieren. Wil je dus een meer complete skiër worden, ga dan buiten het seizoen skaten om zo je ski skills te verbeteren. Om je hiermee te helpen heeft Rollerblade het Skate to Ski programma opgezet.

skaten met rollerblade

Ideale training voor skieërs

Inline skaten is al jaren een ideale training voor skiërs als ze niet op de latten staan. Rollerblade heeft zichzelf uitgedaagd om iets dat altijd gezien werd als een informele manier om buiten het seizoen in vorm te blijven, om te zetten in een trainingsprogramma dat de bewegingen en skills uit het skiën perfect reflecteert. Het resultaat is het Skate to Ski programma!

In samenwerking met professionele ski instructeurs

Het programma is in samenwerking met professionele ski instructeurs uit Amerika ontwikkeld en gebaseerd op bewezen trainingsmethodes. Skate to Ski bestaat uit verschillende fases. In de eerste fase ga je aan de slag met basisvaardigheden, zodat je er klaar voor bent om verder te gaan. In de fases daarna ga je aan de slag met het echte werk! Lukt het je om het volledige programma te doorlopen, dan zul je dit zeker merken als je weer op de piste staat!

Alle trainingsprogramma's zijn te vinden op de website van rollerblade. Heb je het complete programma liever op papier? Je kunt het eenvoudig downloaden op de Skate to Ski website.

skaten met rollerblade

TIP

Rollerblade heeft specifieke skates ontwikkeld die tegemoet komen aan de behoeften van skiërs. Ga voor een cross-training model met een gegoten shell. Een gegoten shell biedt de ondersteuning en nauwkeurigheid die skiërs zoeken.

skaten met rollerblade
skaten met rollerblade
Terug Naar Boven