skaten met rollerblade

Wandelen is gezond!

Ga jij regelmatig wandelen? Dan weet je vast wel dat wandelen de meest efficiënte en prettige manier is om de wereld te ontdekken en tegelijkertijd ook nog je conditie te verbeteren. Of je nu elke dag met de hond gaat wandelen of een paar keer per week een stevige avondwandeling maakt, wandelen is goed voor je lichaam én geest. Trek je wandelschoenen aan en ga lekker naar buiten!

wandelen met lowa

Goed voor je lichaam…

Door 20 minuten per dag te wandelen, verbrand je jaarlijks ruim drie kilo aan lichaamsvet. Mooi meegenomen, toch? Met wandelen verbrand je calorieën, zonder dat je je overmatig hoeft in te spannen. Maak je een ontspannen wandeling, dan verbrand je al gauw 240 calorieën per uur. Wist je dat een wandeling van twee uur net zo effectief kan zijn als een sessie in de sportschool? Door elke dag een wandeling te maken verlaag je je bloeddruk en cholesterolgehalte. Door minimaal één keer per week een wandeling van een uur te maken verlaag je de kans op hartproblemen. Tot slot is de kans op blessures tijdens het wandelen een stuk lager dan bij andere sporten. Maak je regelmatig een flinke wandeling, dan is het wel raadzaam om te investeren in een goede wandeluitrusting.

...en je geest

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Tijdens het wandelen maakt je lichaam serotine aan, een hormoon waarbij je een gevoel van geluk ervaart. Heb je een rotdag achter de rug? Ga dan zeker even naar buiten voor een verkwikkende wandeling. Val je 's avonds moeilijk in slaap? Een dagelijkse wandeling van een half uur kan de oplossing zijn. Na de wandeling is je lichaam moe en voldaan, waardoor je wellicht sneller in slaap valt. Weg met de chaos in je hoofd! Volgens neurowetenschapper Shane O’Mara creëert wandelen ruimte in je hoofd om je focus op de oplossing te leggen in plaats van op het probleem. Je creatieve prikkels wordt gestimuleerd en hoe vaker dit gebeurt, hoe vaker je hersenen dit uit zichzelf zullen kunnen doen.

Met de nieuwe INNOX PRO GTX LO van LOWA verleg je grenzen! En dat niet alleen, dit model voldoet ook nog eens voor 100% aan de hoge eisen van buitensporters en mag absoluut gezien worden. Advies verkoopprijs: EUR 159,95

Lowa INNOX Pro-GTX-Lo

Zorg voor goede wandelschoenen én sokken

Tijdens het wandelen wil je optimaal genieten van alles om je heen en dan wil je je natuurlijk niet druk hoeven maken om pijntjes die door je materiaal worden veroorzaakt. Het begint dus allemaal bij een goede uitrusting. Onmisbaar tijdens het wandelen zijn goede, comfortabele wandelschoenen, die je optimaal ondersteunen. Goede wandelschoenen bieden comfort, demping, bescherming en ondersteuning. Maar, met alleen schoenen ben je er nog niet! Een goede wandelschoen komt het beste tot zijn recht met een goede, functionele sok die bijdraagt aan een aangenaam voetklimaat, wrijving voorkomt en vocht afvoert. Heb je de perfecte schoenen en sokken gevonden? Dan kun je op weg!

Terug Naar Boven