Wandelen in Oostenrijk!

De mogelijkheden voor wandelen in Oostenrijk zijn eindeloos. Ga je voor een meerdaagsetocht of juist voor een gezellige wandeling met het hele gezin? Wij hebben een aantal mooie wandelingen voor je op een rijtje gezet.

oostenrijk in de herfst

Alpe-Adria-Trail

Als je op zoek bent naar een echte wandeluitdaging, dan is de Alpe-Adria-Trail zeker wat voor jou. Deze route, die door drie landen loopt, is ideaal voor recreatieve wandelaars en is maar liefst 750 kilometer lang. Deze afstand is onderverdeeld in 43 etappes van ongeveer 20 kilometer. Hoe je deze trail aflegt, is helemaal aan jou!

Voor het hele gezin: het Brandnertal

Ben je op zoek naar een mooi wandelgebied voor het hele gezin? Bezoek dan eens het Brandnertal. Bossen, bergen, meren en gletsjers maken het gebied ontzettend veelzijdig. Veel wandelpaden zijn zelfs met een kinderwagen goed te overbruggen en vaak voorzien van interactieve informatiepunten. Voor kids is de mooie natuur van het Brandnertal één grote speeltuin!

Ortlieb Commuter Daypack
Ortlieb Velocity

Kleinwalsertal: omhoog naar de Walmendingerhorn

Samen met buurdorp Oberstdorf, vormt het Kleinwalsertal de Duits-Oostenrijkse wandelregio. Bij veel vakantieverblijven krijg je hier een Bergbahn-Inklusiv-Ticket, zodat je gratis in beide regio’s gebruik kunt maken van de stoeltjesliften en gondels. Dat maakt het wandelen in deze grensstreek nog net een stukje leuker.

Kijk voor meer tips over wandelen in Oostenrijk op www.austria.info/wandeltips. Viel Spaβ!

Terug Naar Boven