Een lekkere bulgursalade voor een héérlijke lentedag

Rianne Bronsveld

Rianne Bronsveld (32) is voedingscoach en runt Belles in Balans. Haar passie is gezond en lekker eten. Rianne coacht mensen op het bereiken van een gezonde levensstijl door bewuste voeding en een positieve mindset. Speciaal ‘ik ga en neem mee’ heeft Rianne een Bulgursalade gemaakt. Overhéérlijk dus..

Bulgursalade

Bulgursalade

Een lekker frisse lentesalade met courgette, citroen, amandelen en buffelmozarella. Heerlijk als lunch of als avondeten op een zonnige lentedag. Geniet ervan!

  • 1 courgette
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 citroen
  • Handjevol amandelen
  • Pluk peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram bulgur
  • 50 gram rucola salade
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1. Kook de bulgur beetgaar en laat deze afkoelen. Verwarm ondertussen de grillpan.
  • 2. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette en doe deze plakken in een kom. Besprenkel de courgette met een beetje zout en zet ze even weg.
  • 3. Rasp de schil van de citroen en houd deze apart. Snijd de citroen in twee helften.
  • 4. Hak de amandelen in fijne stukjes en houd deze apart.
  • 5. Hak de peterselie fijn en houd deze apart.
  • 6. Neem een schaaltje en schenk hier 3 eetlepels olijfolie in. Knijp hier de teen knoflook in uit en roer goed door.
  • 7. Dep de courgette droog met keukenpapier en bestrijk deze met de knoflookolie. Grill de plakken courgette aan beide zijden en laat deze afkoelen.
  • 8. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukken en houd deze even apart.
  • 9. Neem een mooie saladekom, doe hier de rucola, afgekoelde bulgur, citroenrasp, wat druppels citroensap, de peterselie en de gehakte amandelen in en roer dit goed door elkaar.
  • 10. Verdeel de gegrilde courgette en de buffelmozzarella over de salade en breng de salade op smaak met peper en zout.
  • 11. Enjoy!
Terug Naar Boven