Recept van het seizoen: jägertee en chai latte

Zeg je ‘winter’, dan zeg je warme chocomel, mét slagroom! Maar er zijn veel meer heerlijke en verwarmende winterdranken. Ga je voor een warme drank met alcohol, maak dan eens jägertee. Liever iets zonder alcohol? Met een chai latte kom je elke koude winterdag door. Hieronder delen we onze favoriete recepten met je!

Chai latte

Chai latte is afkomstig uit India en bestaat uit thee en warme melk. De basis is chai thee, een mengsel van verschillende kruiden. Om zelf chai latte te maken heb je het volgende nodig:

Ingrediënten:

  • 1 kruidnagel
  • 2 theelepels zwarte thee
  • 1 peul kardemom
  • ¼ theelepel gedroogde gember
  • 1 peperkorrel
  • ¼ theelepel kaneel + wat extra ter garnering
  • 125 milliliter melk
  • 1 theelepel honing (optioneel)

Keukengerei:

  • steelpannetje
  • vijzel
  • theefilter

Bereidingswijze:

Doe de melk in een pannetje, zet dat op een laag vuur en maal de kruiden even kort in een vijzel. Doe de thee en de kruiden samen in de theefilter. Laat de melk op een laag vuur staan, terwijl je de theefilter een minuut of vijf in de melk laat trekken. Haal de filter uit het pannetje, giet de chai latte in een beker en strooi er wat kaneel op. Het wordt extra lekker met een beetje honing. Daarna lekker op de bank en heerlijk genieten!

Jägertee

Jägertee komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en is een combinatie van zwarte thee, rode wijn en rum. Wil je zelf jägertee maken, dan heb je het volgende nodig:

Ingrediënten:

  • 200 ml rum
  • 400 ml rode wijn
  • 400 ml zwarte thee
  • ½ kaneelstokje
  • 1 stukje sinaasappelschil, schoongemaakt
  • 2 kruidnagels
  • 125 milliliter melk
  • fijne bruine kandijsuiker (optioneel)

Keukengerei:

  • pan
  • zeef
  • theepot

Bereidingswijze:

Doe de rum, wijn en thee in een pan en verhit dit mengsel langzaam tot het kookpunt. Zet het vuur laag, voeg het halve kaneelstokje, de sinaasappelschil en kruidnagels toe en laat dit een minuut of tien trekken. Giet de thee door een zeef in een theepot en voeg naar smaak suiker en sinaasappelschil toe.

Terug Naar Boven