IJsthee? Gewoon zelf maken!

Op warme en intensieve dagen is het belangrijk om genoeg te drinken. Wil je eens wat anders dan water? Maak dan zelf ijsthee! IJsthee is namelijk makkelijk om te maken, heeft diverse combinatie mogelijkheden én is ook nog eens superlekker… Wij helpen je alvast op weg met onderstaande verfrissende recepten:

IJsthee 1: Limoen, citroen én groene thee

Kook een liter water en laat deze even afkoelen. Hang drie zakjes groene thee in het water en laat een tijdje trekken. Voeg schijfjes citroen en limoen toe en laat de thee in de koelkast verder afkoelen. Doe voor het serveren ijsblokjes in een glas en schenk de ijsthee erover. Maak je, ijsthee van groene thee, dan is het belangrijk om het theewater eerst wat af te laten koelen. Hiermee voorkom je dat je ijsthee bitter wordt.

IJsthee 2: Munt en Passievrucht

Kook een liter water en laat deze even afkoelen. Hang drie zakjes zwarte thee in het water en laat een tijdje trekken. Laat de thee wat afkoelen, snij de passievrucht doormidden, haal het vruchtvlees er met een lepeltje uit en voeg deze aan de thee toe. Voeg vervolgens twee takjes munt aan de thee toe en zet hem in de koelkast.

IJsthee 3: Fruit explosie

Kook een liter water en laat deze even afkoelen. Hang drie zakjes zwarte óf groene thee in het water en laat een tijdje trekken. Laat de thee afkoelen, voeg de sap van diverse soorten fruit toe, bijvoorbeeld; aardbeien, limoen, ananas, grapefruit etc. Laat de thee verder afkoelen en zet het in de koelkast. Tip: Laat de thee één nacht trekken, voor een intensievere smaak. De volgende dag kun je je zelfgemaakte ijsthee (met of zonder ijsblokjes) serveren!

Terug Naar Boven