Dé nieuwe trend in de fietssport: bikepacking!

Iedereen heeft wel eens gehoord van wielrennen en mountainbiken, maar weet je ook wat bikepacking is? Bikepacking zorgt voor de perfecte verbinding tussen fietsplezier op een lichtgewicht fiets en de fascinatie voor fietsreizen. Wat je daarvoor nodig hebt? Een 'gravel grinder', mountainbike of fatbike, een honger naar avontuur en lichte bagage. Of je nu over een dirtroad of een singletrack fietst, bikepacking is puur avontuur.

Oorsprong

Bikepacking komt oorspronkelijk uit de VS, uit de zogenoemde 'self-supporting races'. Omdat de afstand tussen twee steden niet in één dag afgelegd kon worden en er niet voorzien was in hulp van buitenaf, moesten de deelnemers creatief omgaan met het meenemen van hun bagage. Hieruit is een compleet nieuwe manier van fietsen voortgekomen. Met zo min mogelijk bepakking en buiten de gebaande paden, kom je overal tot nieuwe mogelijkheden om de wereld te ontdekken.

Hoe neem ik mijn bagage mee?

Ortlieb heeft een complete bikepacking lijn, met alle noodzakelijke tassen. Met de verschillende waterproof tassen neem je alles wat je nodig hebt compact mee. Lange afstanden? Verschillende terreinen? Geen probleem voor de bikepacking tassen van Ortlieb! Wat neem je mee? Klik hier voor een paklijst.

Ortlieb Bikepacking

Meer info?

Bekijk de filmpjes voor wat bikepacking is, hoe je een seatpack inpakt of hoe je een handelbar pack monteert. Of kijk op de website van Ortlieb

Terug Naar Boven