Appel, peer, recht of zandloper,
welk figuur heb jij?

De zomer komt er langzaam weer aan, hét moment om een nieuwe bikini of een nieuw badpak aan te schaffen. Als je in de winkel of online het perfecte item spot, is de teleurstelling natuurlijk groot als blijkt dat dit model niet mooi bij je lichaam past. Om dit te voorkomen geven we je hieronder een paar tips om ervoor te zorgen dat je badkleding kiest die bij jouw lichaam past én waarin je je comfortabel voelt! Zoveel verschillende vrouwen, dus ook zoveel verschillende figuren. Toch kunnen we bij vrouwenlichamen onderscheid maken tussen een aantal figuren: appel, peer, recht of zandloper.

Appelfiguur

Een appelfiguur kenmerkt zich door brede schouders, grote borsten, weinig taille, een klein buikje en smalle heupen. Bij dit figuur past het beste een badpak of bikini met beugels, zodat de borsten extra ondersteund worden. Een taille kun je creëren door een corrigerend badpak te dragen, wat ook meteen de buik camoufleert en de heupen wat breder laat lijken.

Peerfiguur

Als je een peerfiguur hebt, dan heb je smalle schouders, kleine borsten, een platte buik, brede heupen en volle bovenbenen. Een bikini of badpak met een opvallende print rondom de borsten zorgt ervoor dat de borsten wat voller lijken. Ook kun je eventueel denken aan een bikini of badpak met een push-up effect.

Recht figuur

Een recht figuur kenmerkt zich door weinig taille en vormen, een slank postuur en een atletische bouw. Een badpak of bikini dat wat meer vorm creëert past perfect bij dit figuur. Kies bijvoorbeeld voor een badpak of bikini met extra kleur op de borsten en de heupen.

Zandloperfiguur

Heb je een zandloperfiguur, dan pas je vrijwel elke bikini en elk badpak. Lucky you! Kenmerken van een zandloperfiguur zijn een smalle taille, heupen die in verhouding zijn met de schouders en een mooie verdeling van het gewicht over het gehele lichaam.

Maar, het allerbelangrijkste bij de aankoop van een badpak of bikini is dat jij je er prettig in voelt! Is dit het geval, dan straal je dit ook uit. Accentueer de kenmerken van je lichaam waar je trots op bent. Kom je er echt niet uit? Laat je dan adviseren in een winkel.

Terug Naar Boven