Minder plastic gebruiken?

Wist je dat de productie van plastic de komende tien jaar met 40% stijgt? Als het zo doorgaat, zit er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee dan vis. Dit kunnen we niet laten gebeuren, toch? Ook jij kunt je bijdrage leveren aan het verminderen van het gebruik van plastic. Wegwerpplastic, zoals rietjes, zie je steeds meer verdwijnen, maar…er is nog meer wat je kunt doen!

>

Herbruikbare drinkfles

Per minuut worden er maar liefst één miljoen plastic flessen verkocht. Flessen die na gebruik bij het afval terechtkomen of, erger nog, in de natuur. Onze tip om dit tegen te gaan: koop een duurzame, herbruikbare drinkfles. Het Zwitserse merk SIGG heeft een uitgebreide collectie drinkflessen, van stijlvolle glazen drinkflessen tot de klassieke aluminium flessen. Met een herbruikbare drinkfles heb je je water altijd bij de hand én doe je iets goeds voor de wereld om je heen.

SIGG Traveller Leaf Green

Lunchbox

Neem je lunch in een lunchbox mee naar kantoor of school. Hierdoor hoef je geen boterhamzakjes te gebruiken, wat weer plastic scheelt. Bovendien is je lunch in een broodtrommel ook nog eens goed beschermd. Naast drinkflessen heeft SIGG ook een collectie lunchboxen, gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in twee maten. De lunchboxen hebben bovendien een vaatwasser- en magnetronbestendig inzetstuk, waardoor ze nóg praktischer zijn.

Wist je dat…

  • ...nergens ter wereld de kwaliteit van het drinkwater zo hoog is als in Nederland?
  • ...een volwassene dagelijks gemiddeld 1,5 tot 2 liter vocht in de vorm van dranken nodig heeft?
  • ...voldoende water drinken bijdraagt aan een gezonde levensstijl?
Terug Naar Boven